En uke med TheC64

Jeg fikk TheC64 i posten for en uke siden, og her er inntrykkene mine så langt.

Generelt er jeg imponert over hvor lik den er den ekte brødboksen. Også innpakkingen har klar referanse til originalen, om enn med en viss grad av «branding»:

Det er riktignok ikke noen isoporblokk inni her, som det var i gamle dager, men det hele er pent og pyntelig pakket og med plastdeksel over varene:

Da jeg åpnet opp og tok maskinen ut, oppdaget jeg at [SHIFT LOCK] ikke er mekanisk. Tasten blir ikke stående nede når du trykker på den. Man ser jo også at Commodore-logoen mangler fra [C=]-tasten. Likevel, TheC64 er botimot kliss lik originalen:

Nå har jeg testet TheC64 noen dager, og den er lett å sette opp og bruke. Den har 4 USB-innganger, og man kan stikke inn en minnepinne med kopier av spill og programmer. Vi er ikke begrenset til de 64 spillene som er forhåndsinnstallerte i «Carousel mode». Så langt har maskinen kjørt de spillene jeg har lagt inn (CRT, D64 eller D81), og den har også startet opp GEOS 2.0!

Så til det som er innvendingen min: joysticken som fulgte med.

Det er mulig bare min joystick hadde dette problemet: Spaken ble av og til hengende fast til venste eller høyre. Ufattelig irriterende.

Dette irriterte meg så kraftig at jeg skrudde opp joysticken og tok ut fjæren. Jeg tok en defekt Competition Pro-joystick og hentet fjæren ut av den. Fjæren fra Competion Pro til venstre og fra TheC64 til høyre:

Jeg klippet litt av Pro-fjæren og satte den inn i TheC64-joysticken. Nå er det mer spenst i spaken, og den henger seg ikke opp lenger. Hvis denne feilen gjelder flere, er det litt beklagelig, for kraftigere fjærer ville ordnet saken! Joysticken fungerer bra, men har nok ikke helt det samme solide preget som f.eks. Competition PRO.

En kuriositet: Jeg prøvde først å bruke TheC64 på en gammel skjerm med 640×480, men det ble bare tull. Faktisk er det langt enklere å sette den opp på en nyere skjerm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *