Commodore Paddles

SkjermbildeEn Ebay-selger sendte meg feil pakke, og i stedet for en GEOS-mus fikk jeg et par Commodore Paddles. Jeg fikk musa seinere, og jeg fikk beholde disse greiene som jeg aldri hadde hørt om før. Jeg vet ikke hva jeg skal oversette «paddles» med, men iallfall bruker man hjulet som styring i de spillene som er laget for disse kontrollerne.

Jeg lastet ned sånne spill og oppdaget at kontrollerne ikke var helt på topp. De ble demontert, og jeg fant ut at de simpelthen består av en variabel motstand. Kontaktflatene har jeg renset med elektrorens, men den ene av kontrollerne var «skjelven» — de objektene man flytter på skjelver/dirrer.Skjermbilde

I dag fant jeg ut at det rett og slett var en kopperarmene som går ned på motstanden som var litt skjev (synlig på bildet til høyre). Jeg rettet den opp, og hussah! Nå virker begge som (jeg tror) de skal. De er litt artige spill, paddles-spillene. Arkadeaktige og avhengighetsskapene greier.

Det finnes en nettside med en stor samling paddles-spill (linken til samlingen er nederst på siden):

http://home.kpn.nl/bderogee1980/projects/paddle/paddle.html

Ett av spillene som jeg har sløst vekk noen timer på er Clowns, et surrealistisk lite spill der disse kontrollerne kommer til sin fulle rett:

ClownsAnimation2

GIF-en er fra https://www.c64-wiki.com/index.php/Clowns.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *